Kyllingproduksjon er produksjon av slaktekyllinger. Altså kyllinger til kjøttproduksjon. (Høner som legger egg kaller vi verpehøns, og er en annen driftsform)

Kort om norsk slaktekyllingproduksjon:

• Vi har om lag 550 slaktekyllingbønder i Norge
• Det produseres om lag 72 millioner kyllingslakt i året (2021)1
• I snitt er kyllingen 37,4 dager gammel når de slaktes (2021)2
• I snitt veier kyllingen 1,48 kilo når den slaktes (2021)2

• Produksjonen skjer både på hun- og hankyllinger
• Ingen slaktekyllinger lever i noen form for bur

Kylling er det kjøttslaget som har hatt desidert størst vekst blant forbrukere de siste årene. I 1990 spiste vi i snitt 5,1 kg. hvitt kjøtt, mens vi i 2021 spiste 22,1 kg.1

Kilder
1
Animalia,
Kjøttets tilstand 2022
2 Norturas slaktekyllingkontroll og Norturas Fjørfekjøttkontroll

Les mer om kylling

Vet du hvordan kyllingen lever?

Nettsiden kyllinginfo.no viser video rett fra kyllingfjøset.

Les mer

Miljøberikelse for kyllingen

Kyllingen er opprinnelig et jungeldyr og trenger miljøberikelse som gir utløp for naturlig jungelatferd.

Les mer

Saktevoksende raser hos Norsk Kylling

Norsk Kylling innførte rasen Hubbard i sine besetninger.

Les mer